'Interactieve bijeenkomst’ over Sociale Veiligheid

Grensoverschrijdend gedrag kan zijn tussen vrijwilligers en deelnemers, maar ook tussen deelnemers onderling. Voor degene die slachtoffer is voelt het alsof zijn/haar waardigheid afgenomen wordt, en het kan zelfs ernstige gevolgen hebben voor de rest van zijn/haar leven.
Voorkomen is altijd beter dan genezen, en dit geldt ook zeker voor grensoverschrijdend gedrag. Grensoverschrijdend gedrag blijft vaak door de rest van de omgeving onopgemerkt en het kan een enorme opgave lijken om dit te voorkomen.

Maar met een aantal handvatten hoeft het geen enorme berg aan administratie te zijn!
Om jou en je organisatie te helpen een preventief beleid samen te stellen organiseren wij de bijeenkomst: ‘’Sociale veiligheid in organisaties die werken met vrijwilligers’’.

In deze interactieve bijeenkomst geven wij informatie over:
• De kenmerken van grensoverschrijdend gedrag: waar hebben we het eigenlijk over?
• Hoe stel je het best een beleid op om alles eraan te doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen? Is er een vertrouwenspersoon binnen jullie organisatie/club waar mensen terecht kunnen?
• Hoe zit het met de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en hoe kunnen we die gratis aanvragen voor onze vrijwilligers?

Na deze interactieve bijeenkomst zul je zien dat beleid opstellen niet moeilijk of langdradig hoeft te zijn. En misschien nog wel het beste: het enige dat deze training kost is een paar uur van jouw tijd!

Wanneer: dinsdag 7 februari 2023

Waar: Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80

Inloop : 19:00 uur en Start Workshop: 19:30 uur

Aanmelden via: vrijwilligersacademie@facetridderkerk.nl  of

Telefonisch: 0180-432350  info: Suat Tas & Conny Bothoff

Inschrijving voor deze cursus is gesloten.
work-thumbnail

Wijkcentrum West