Training Herkennen van - en omgaan met Dementie voor vrijwilligers in Ridderkerk op 7 februari 2023

Training Herkennen van - en omgaan met Dementie voor vrijwilligers in Ridderkerk op 7 februari 2023

 

De gemeente Ridderkerk wil een dementievriendelijke gemeente worden. De inzet is dat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen zo prettig mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Als vrijwilliger kan je ook te maken krijgen met bewoners, bezoekers of deelnemers met dementie.

 

Facet Vrijwilligerssteunpunt wil middels trainingen aan vrijwilligers de kennis over dementie en de vaardigheden in de omgang met mensen met dementie vergroten.

 

Herken jij dementie? Weet je hoe je klanten of bezoekers met dementie het beste kunt helpen? Als je weet hoe je moet handelen kun je moeilijke situaties oplossen of zelfs voorkomen.

 

Op dinsdag 7 februari 2023 om 15:30-15:30 uur organiseert Facet Vrijwilligerssteunpunt de trainingsbijeenkomst over herken en omgaan met Dementie!

In deze bijeenkomst leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Het eerste deel gaat over dementie en vooral over hoe je dementie kunt herkennen. In het tweede deel krijg je informatie over de GOED-methode. Op diverse momenten is er interactie tussen de deelnemers en de trainers en kunnen er vragen gesteld worden. De training wordt verzorgd door trainers van Kenniscentrum Samendementievriendelijk.

Na de training kan je dementie herkennen en kan je beter controle houden over situaties wanneer je er mee te maken krijgt.

Deze training wordt op locatie   Facet, Schoutstraat 1 c gegeven  van 13:30 – 15:30 uur.

 

Ter voorbereiding wordt verwacht dat je vooraf de korte basistraining van 15 minuten zelfstandig doet via 

.

 

Aanmelden voor de training Herken Dementie:  via de Vrijwilligersacademie Ridderkerk https://vrijwilligersacademie.facetridderkerk.nl/index.php   of via inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl 

Heb jij nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Suat Tas of Conny Bothoff via 0180 – 430 440.

Inschrijving voor deze cursus is gesloten.
work-thumbnail

Kantoor Facet Ridderkerk

1

15

€ 0


Begin: 07-02-2023 om 13:30
Eind: 07-02-2023 om 15:30

Vrijwilligerssteunpunt Facet

vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl

0180430440